IBAN är en internationell standard för kontonummer och används vid betalningar till och från utlandet. IBAN består av landskod, kontrollsiffror, bankkod och fullständigt kontonummer. Syftet med IBAN är att göra betalningar säkrare och snabbare.

IBAN måste alltid uppges vid betalning inom EU/EES och Schweiz, men används ofta även för betalningar till andra länder. Läs mer i IBAN-broschyren.

Här är ett exempel på hur ett IBAN-nummer kan se ut: SE89370400440532013000

Du hittar enklast ditt IBAN genom att logga in på din internetbank och klicka på kontodetaljer på det konto du vill använda för utbetalningar.